Hår, hud og dusj

Klikk.no har en artikkel om "vinterhår" og hva man bør gjøre for å ta vare på håret sitt i vinterkulden. Artikkelen finner du her: http://www.klikk.no/mote/skjonnhet/article518388.ece

Jeg har alltid vært dårlig på å bruke bodylotion. Jeg har det inntrykket av at bodylotion tar lang tid. Det er vanskelig å nå midten av ryggen, og det blir alltid søl med lotion overalt hvis man har en flaske som må snus på for å få ut innholdet. Jeg har en slik flaske som jeg bruker for øyeblikket:


Decleor Body Milk, kan fås kjøpt hos blant annet Magic og Wah Wah. Finnes også på amazon.com

Denne er helt herlig. Den har et lite minus ved at dispenseren sliter med å få ut innholdet, som av og til kan føre til at lotion flyr til alle kanter. Men etterhvert blir man vant til det og passer på å holde hånden tett inntil. Den er ikke billig, men vel verdt pengene. Den gir en god følelse og er ikke for fet, og samtidig heller ikke for tyntflytende.

Et av tipsene fra klikk.no er å ikke dusje om morgenen på vinterstid. Å gå ut med vått hår kan ødelegge hårstråene, med mindre man har alt håret under en lue (og hvem vil vel det i lengden?). Så for første gang på lenge har jeg gjennomført en planlagt dusj på kveldstid. Mitt hår liker ikke å være vått når jeg sover, det fører som regel til et uregjerelig hår dagen derpå, men jeg tar sjansen i dag og krysser fingrene for at fletten holder håret for det meste på plass.
Det hadde antagelig vært bedre å bruke dyre produkter til håret, men jeg har i mange år holdt meg til matbutikkens utvalg. Jeg har prøvd Define, som skal være et bedre valg, men kan ikke si at det førte til et bedre resultat enn Loreal. Jeg har planer om å teste ut Frank Provost neste gang, men jeg er noe usikker på flaskens størrelse. Jeg skjønner at det er en pluss at man får mer shampo/balsam for pengene med større flaske, men for oss med liten plass på badet og spesielt i dusjen er det ingen god ting. Jeg sliter nok med å ha plass til de små flaskene som er der nå...

Et annet tips er å ikke vaske håret hver dag. Jeg har i mange år dusjet hver andre dag. Dette har ikke bare med håret å gjøre, men også hudens fuktighet. Når jeg dusjer mindre, kan jeg å bruke mindre tid på lotion. Hvis du tror det er umulig å gjennomføre, prøv det i en kort periode og se om håret blir mindre fett på dag nummer to. Jeg har en anelse om at det tar kortere tid å venne seg til enn man skulle forvente.

For cirka ett år siden oppdaget jeg en livsnødvendighet for ansiktet:


Garnier Daily Purifyer Rense Pad

Denne er superenkel å bruke, og du kjenner så lett at den gjør noe. Jeg har lagt meg til vanen å bruke denne på kvelden, etterfulgt av en god nattkrem. For øyeblikket står Oil of Olay nattkrem på badet til dette formålet. Jeg prøver å bytte merket mellom hver gang, slik at huden får i seg de forskjellige gode tingene som hver krem lover. Det viktige med Garnier daily purifyer er å la den få virke et par minutter før du tar på ansiktskrem. Når huden er mindre fuktig er det på tide med krem. Jeg har hørt et sted at man lar porene få åpne seg helt før du gir den nødvendig fuktighet ved å gjøre det på denne måten. Hvis noen har et annet forslag, er jeg villig til å teste det.

Hvis du ikke har tid til å bruke rensepads eller nattkrem, anbefaler jeg på det sterkeste at du tar deg tretti sekunder til å ta på ansiktskrem hver morgen. Jeg har testet ut flere, men har i det siste brukt denne:


Vitamin E Moisture Cream, Body Shop

Denne trekker raskt inn i huden og har en veldig god lukt. Jeg fant et tips som jeg synes har virket veldig god; istedenfor å påføre kremen i ansiktet med fingrene ved å ta ett og ett område (panne, kinn, hake), tar man rett mengde krem i hendene, jevner kremen ut i hendene (og varmer den samtidig) og påfører så i ansiktet ved å gni hendene lett over ansiktet (fingrene over pannen, flaten over kinn og hake). På den måten får man en jevnere påføring av ansiktskremen og den trekker raskere inn i huden. Jeg ble overrasket over hvor stor forskjell det var mellom disse to metodene. Mens førstnevnte metode bruker 1-2 minutter på å trekke inn (avhengig av hudtype og tykkelse på krem), bruker sistnevnte kun 20-30 sekunder. Som betyr at dersom man skal ta på foundation etterpå må man vente kortere tid. Og om morgenen er tid tross alt et element man har lite av.

Siste tips for kvelden er opprinnelig en bursdagsgave fra et vennepar. Det tok nærmere 3 år å tømme denne gaven, men nå har jeg endelig funnet dens perfekte bruksområde:


Olive Body Butter, Body Shop

Fet og med sterk lukt av oliven og "krem" er denne et perfekt våpen mot tørr hud, og da spesielt føtter.
Jeg har lenge slitt med at føttene mine har tørre områder som sprekker og har nesten læraktig hud. Jeg ville at føttene mine skulle se fine ut til julebordet, og brukte denne kremen hver kveld i to-tre uker. Resultatet var helt utrolig! Jeg anbefaler denne på det sterkeste, og å få tak i en ny når jeg var tom stod høyt oppe på prioriteringslisten min. Den ligger nå på nattbordet og har sin faste plass der.
Pass på å la kremen få trekke inn litt før du legger noe tøy over (sengetøy, sokker etc). Fordi den er fet tar det litt tid før den har trukket inn i huden. Hvis du gjør som meg og bruker denne før du legger deg, heng føttene på utsiden av sengen i noen minutter før du legger de under dyna. Da slipper du å bekymre deg for at sengetøyet blir fullt av olivenduftende krem.

Jeg prøver hele tiden å finne gode råd i denne internettjungelen. Mine triks i hverdagen er kanskje ikke de beste, men de fungerer for meg. Hvis du har noen supertriks du vil dele, så vil jeg mer enn gjerne teste de ut!

-- alana --

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits