Ørebarn - ørevoksen

Jeg var i barndommen et ørebarn. Jeg hadde utallige besøk hos ØHN-klinikken i nærområdet vårt, pluss et par operasjoner for å legge inn dren. Jeg har minner om å våkne opp midt på natten med sterke smerter i ørene, hvorpå jeg ropte ut etter pappaen min og fikk smertestillende. Påfølgende dag var det tur til fastlegen og resept på penicillin. Fraværsboken min var full av meldinger om at jeg måtte være borte fra skolen grunnet legebesøk og beskjed om ja, hun har vært borte i tre dager grunnet ørebetennelse. Jeg fant fraværsboken min for et par år siden. Jeg regner med at elever i grunnskolen nå fremdeles har en slik meldingsbok, og det finnes antagelig altfor mange barn med lignende fravær som jeg hadde.

Jeg var hos en spesialist for et par år tilbake. Han mente jeg var ekstra oppmerksom på verk i ørene på grunn av min historikk som ørebarn. Og det kan nok stemme; når man vet nøyaktig hva man kan forvente seg av en ørebetennelse er det kanskje ikke rart at man passer litt godt på. Denne spesialisten mente det ikke var noen grunn til å ikke oppføre seg på normal måte; med det mente han å gå med lue om vinteren, men at det ikke ville være nødvendig å passe ekstra på.

Jeg har vært hos ganske mange spesialister. Og jeg vil gjerne få påpeke en ting, hvis det er noen der ute som har fått en merkelig beskjed fra en spesialist; de er ikke konsekvente i sine meninger! Jeg var hos en spesialist som mente at dersom jeg ikke passet godt nok på, så var det god sjanse for at jeg ville miste hørselen. Ok, jeg er klar over at hyppige konsertbesøk uten bruk av ørepropper kan føre til tinnitus og andre plagsomme øreproblemer, men likevel..
Så vær litt skeptisk, og ikke ta en spesialists meninger for god fisk. Hvis det høres utrolig merkelig ut så bruk litt ekstra penger på å få en annens mening. Ingen andre spesialister har i mitt tilfelle nevnt dette i etterkant, og jeg har spurt.

Jeg var nylig hos min nye fastlege. Hun kalte meg "ørevoksen", altså at mine øreproblemer ikke har forsvunnet med alderen. Jeg liker den betegnelsen. Å bruke betegnelsen ørebarn som voksen betyr for mange at problemene har gått bort av seg selv, og at eventuelle øreproblemer man har i voksen alder kun er tilfeldigheter. Men som ørevoksen har man kanskje rett til å påpeke at nei, de samme problemene er der fremdeles. Det er tross alt en god del mennesker der ute som ikke vokste av seg astmaen de fikk som barn.

Er det mange som sliter med dette? Eller er jeg ensom i dette virvaret av spesialister og behandlinger?

-- alana --

2 kommentarer

Marie.

25.jan.2010 kl.16:08

Jeg har vært igjennom noe av det samme som deg. Jeg har dårlig hørsel og har vært igjennom utallige runder med øreverk og har operert inn dren 13 ganger. Nå som jeg er blitt eldre hører jeg fortsatt litt dårlig, men øreverken er borte og jeg har lært å tilpasse meg så det er ingen som merker at jeg hører dårlig. Blant annet leser jeg på lepper innimellom, en teknikk jeg lærte som barn.

alana

26.jan.2010 kl.12:17

Marie.: Jeg er avhengig av å lese på lepper selv, spesielt på fester og sammenkomster hvor det er mye lyder rundt meg. Så bra at øreverken er borte for deg, det er godt å vite at det er mulig. :)

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits