"Kvinner bør ikke få barn"

VG har følgende artikkel i dag: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=598303

Som ung kvinne i jobb har jeg delte meninger om denne artikkelen. Det er forhåpentligvis ikke mange årene til jeg skal ha barn selv, så jeg finner artikkelen svært interessant.

Husmor eller karrierekvinne? Teamet vil aldri bli utdebattert. Det vil alltid være synspunkter fra begge sider;"det som passer for naboen er ikke aktuelt for meg" og "min mann vil være hjemme, men min bror synes det er en teit ide".

For min egen del er det ikke aktuelt å velge karrieren foran barn. Jeg vil heller velge drømmene mine fremfor karrieren. Mine ambisjoner er mange, det samme med mine lidenskaper. Det er vanskelig å få tid til å gjøre alt på en gang, så jeg må prioritere hver dag. Og jeg tror det er her nøkkelen ligger til hvorfor så mange mødre velger bort karrieren sin fremfor å kreve at mannen skal gjøre mer; det er ganske enkelt ikke tid nok til å gjøre alt.

For la oss innse det; hvem har vel tid til å være supermenneske? Vi kan ikke være ti steder på en gang, med ti armer og ti ben, med svaret på alle livets spørsmål. Det å være menneske innebærer at man vil feile. Perfeksjon er umulig. Og for min egen del vil jeg ikke være perfekt. Jeg vil være meg. Jeg vil ikke være statistikk, for hva er vel statistikk annet enn tall? Og statistikk er som regel ensidig; de predefinerte spørsmålene de stiller er kun ute etter et enkelt ja eller nei. Spør de noengang om man er lykkelig? Spør de om dine valg var rett for deg? Spør de om du ville gått tilbake og gjort ting annerledes?

"Kvinner bør ikke få barn." Jeg lurer på om Yssen og hennes kronikkollega har hatt en vurdering av sine egne liv. Er høyere lønn og mer makt virkelig verdt det å ikke få barn? Er ikke disse uskyldige små barna verdt sin vekt i gull? De har hele livet foran seg og det er foreldrenes jobb å sørge for at fremtiden er lys. Nei, husmoryrket gir ikke lønn i form av kroner og ører. Nei, man får ikke pensjon. Men man har et ansvar og muligheten til å forme både landets og verdens fremtid. Er ikke det verdt noe?

Og selv om man ikke har noe ønske om å få barn, vil de aller fleste gjøre noe for fremtidige generasjoner. Det være seg å skrive bøker og dikt, skrive og fremføre en låt, finne en kur for kreft eller ganske enkelt å synge sanger i barnehagen.

Jeg synes kronikken er noe unyansert. De fokuserer på arbeidslivet vs hjemmeværende mødre. Men livet er fylt av gråsoner, og de som kun ser sort/hvitt går glipp av mye.

Jeg velger å ikke være statistikk. Og dersom jeg noen gang blir spurt om mine livsvalg, skal jeg påpeke at mine valg har gjort meg lykkelig, og at DET er det viktigste!

-- alana --

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits