Eat Pray Love


Bilde fra tayuna.com

Elizabeth Gilbert befinner seg på baderomsgulvet, oppløst i tårer og klar for å gi opp. Dette er begynnelsen på "Eat, Pray, Love", en av de bedre bøkene jeg har lest på en stund.

Boken handler om en kvinnes søk etter seg selv. etter å finne det i livet hun føler mangler.

Mer enn alt er dette en bok om tro. Troen på seg selv, på livet og på Gud. Gjennom yoga, guru og meditasjon finner hun veien til seg selv.

Hun tilbringer 4 måneder i Italia, 4 måneder i India og 4 måneder i Indonesia. På hennes reise treffer hun mange mennesker som påvirker hennes liv og som endrer hennes synspunkter på mange måter.

Jeg likte denne boken spesielt godt på grunn av hennes måte å skrive på; hennes fortellerevne er utrolig. Flere ganger fant jeg meg selv med klump i halsen, samtidig som latteren satt løst.

Ett av kjennetegnene på en bra bok er hvor godt man lever seg inn i boka og om man glemmer alt rundt seg. For eksempel kan din kjære snakke til deg i flere minutter uten at du registrerer det. Hvis det skjer, vil du mest sannsynlig lukke boken med et smil rundt munnen og tenke på handlingen i flere dager etterpå.

Dersom du ønsker å lære mer om yoga, dens grunnstener og en kvinnes synspunkter på tro så bør du lese denne boken. Det har åpnet meg opp for alternativene og gitt meg et ønske om å lete mer. Lete mer etter meg, min tro og hva jeg ønsker å få ut av livet.

Mine forventninger til boka var basert på traileren som er tilgjengelig på youtube og apple sin trailerside. Hvis du synes filmen er verdt å se, som jeg gjør, kan det være interessant å lese boka på forhånd. Eller du kan gjøre det omvendt.

Min sterkeste anbefaling om denne boken er å lese den på engelsk. Selv om du ikke er en kløpper på det skriftlige, tror jeg du vil like boka. Dessverre hender det at enkelte poeng i boka forsvinner ved oversettelse, som skyldes at noen ord og uttrykk ikke kan oversettes til norsk på en god måte. Hvis du synes lange, vanskelige ord på engelsk er plagsomt, gjør som meg og se bort fra det. Setningen eller avsnittet vil kunne gi deg en pekepinn på hva forfatteren forsøker å meddele. Og man har jo alltid Google Translate ;)

Har du lest boka? Hva er dine synspunkter?

-- alana --

9 kommentarer

Kine

24.aug.2010 kl.19:38

Lest boka :) (på engelsk også faktisk...) Kjemebra! Gleder meg til å se filmen

anettesbokboble

24.aug.2010 kl.19:52

Heisann, min nye bloggvenn :) Denne boka har jeg fryktelig lyst til å lese. Som oftest er bøkene best på originalspråket! Klem fra Anette :)

Med andre ord

24.aug.2010 kl.19:58

Koselig at du ville bli bloggvenn med meg. :-)

Gleder meg til å begynne å lese bloggen din...

juppjupp

24.aug.2010 kl.20:22

Den høres fin ut den boka, jeg skal begynne å lese på engelsk, må friske opp språk kunnskapen litt, så da er kanskje denne boka en begynnelse:O)

kozkoz

VRM - Inspo, interiør & HTML

24.aug.2010 kl.20:50

Sv: Tusen takk skal du ha;);)

Jeg har ikke lest boken... Men det er absolutt veldig smart å lese bøker på engelsk, frisker opp engelsken, som hun over skriver;);)

alana

26.aug.2010 kl.20:29

Kine: Jeg skal også se filmen, gleder meg masse til å se tolkningene gjort av skuespillerne :)

alana

26.aug.2010 kl.20:29

anettesbokboble: Gled deg! Du blir sittende og sluke sidene i mange timer :)

alana

26.aug.2010 kl.20:34

juppjupp: Det høres ut som en god ide :) Hvis du synes "voksen"-bøker på engelsk blir litt slitsomme, kan jeg anbefale å sjekke ut ungdomsbøker på engelsk. De er som regel litt lettere å lese, blant annet så er de tre første bøkene om Harry Potter enkle i språket og ikke så tykke heller :)

alana

26.aug.2010 kl.21:00

VRM: Ja, å friske opp engelsken i dagens samfunn er ikke dumt. Det er kun fordeler ved det, ikke minst fordi vi fortsetter å bli mer internasjonale for hver dag som går. :)

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits