Trening - vektkampens største verktøy (og litt Paris)

Ja, da har man fullført fjerde trening på Sats siden forrige mandag. Jeg er ganske stolt av meg selv, dette er en god begynnelse og veldig motiverende for videre trening.

Jeg kan varmt anbefale følgende timer:

Sats Shape - dette er en treningstime som fokuserer på styrke og core-øvelser. Med core menes mage og nedre del av ryggen, for dette området betyr så mye for resten av kroppen. Hvis du har svake magemuskler og rygg, vil du kunne få problemer med holdning. Jeg har holdt dette ved like i mange år ved å danse mye i perioder, selv om jeg merker godt når jeg tar situps. Shape inneholder utfall, situps, pushups, planke og biceps/triceps-trening, for å nevne noe. Den varer i 30 minutter og når du er ferdig vil du forhåpentligvis føle deg sliten. Jeg var støl hele fredag og lørdag, så det er greit å ta det med ro hvis du ikke er vant til slik trening.

SatsFlow - åh, for en herlig time. Det er en blanding av pilates, yoga, tai chi og aikido. Aikido var det eneste jeg ikke kjente til fra før; det er en treningsform fra Asia som baserer seg på slagtrening uten å være kampsport. Wikipedia har en god forklaring, sjekk det ut :)
Det er en veldig god blanding av styrke, core-øvelser, balanse og utholdenhet. Etter en time vil du gå ut fra salen svett, men avslappet (og litt støl, men jeg vet ikke hvor mye før i morgen kveld, hehe). Hovedfokus i timen er tilstedeværelse og pusting, instruktøren minner deg på å puste ordentlig.
Hvis du synes yoga er interessant, men er usikker på om det er noe for deg, bør du prøve denne timen. Det tar med enkelte øvelser som er veldig kjente (solhilsen, hunden). Hvis du kjenner litt til pilates og tai chi i tillegg vil du merke hvilke øvelser som tilhører de forskjellige, jeg merket hvertfall dette godt.
Jeg kommer til å prøve å få til en slik time hver uke, minst 2 ganger i måneden hvis jeg ikke rekker hver uke. Instruktøren sier selv at det tar tid å komme seg inn i øvelsene, så ikke gi opp!

Når det kommer til vekta, har jeg innsett at sommerkiloene ikke går av så lett. Jeg står fast på 62, men jeg tror at så snart jeg kommer inn i en ordentlig rytme med sunne måltider og regelmessig trening vil den bevege seg nedover igjen. Jeg merket i går at jeg begynte å bli litt tufsete, men det har heldigvis gått over i dag.

Ja, høsten er definitivt over oss. Og hva passer vel bedre da enn å mimre om sommerens flotte dager i Paris? ;)


Denne utrolig flotte trappen fant vi rett ved en travel gate. Når man gikk opp den, kom man opp til en stille, trang gate med høye bygninger på begge sider. På enden av denne gaten kom vi frem til en flott plass med en stor rundkjøring og plass til 1 bil å kjøre rundt. Her var det masse restauranter (og en Ben'n'Jerry's iskremsbutikk, hehe). Vi satte oss på en av disse restaurantene denne dagen og spiste en utrolig god løksuppe. Masse løk, masse ost og masse brød. Nam!!! Og litt vin da ;) Jeg har spart på kvitteringer fra alle restauranter vi spiste på, så jeg skal lage en matguide for Paris etterhvert ;)


Velkommen til Jardin du Luxembourg. Dette bildet viser dere en liten prosentandel av parken, dette er tatt rett foran palasset hvor Senatet har kontorer nå. Palasset ble opprinnelig bygget for dronning Maria av Medici, men hun ble bannlyst fra Frankrike før det ble ferdigbygget. Parken ble ferdigstilt i 1612, så her går man i fotsporene til mange store franske navn ;)
En ting med parisiske parker er at det er veldig mange stoler rundt omkring for folk å sitte i. Her kan man sitte i flere timer og lese, spise og kose seg. Vi tilbrakte de aller fleste ettermiddager i parker før vi skulle spise middag. Å nyte stillheten, utsikten og sommeren her kan anbefales på det sterkeste!!

Håper dere alle har en fabelaktig tirsdag! Snart onsdag og så helg igjen ;)

-- alana --

Én kommentar

VRM - Inspo, interiør & HTML

01.sep.2010 kl.17:17

Sv: Takk - det ble den;);)

----

Trening er godt for kropp og sjel, men det er vanskelig å komme i gang.. Klarer man å komme "over kneika" den ene gangen så er man i gang!

;);)

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits