Middag a la fancy

I kveld har jeg laget en enkel, men fancy middag. Det er kun noen få enkle steg og så har du et flott måltid som kan imponere de fleste! :)

Jeg har ikke bilde av middagen, men jeg skal prøve å beskrive på best mulig måte:

Couscous med saus av typen Sandefjordsmør, ovnsbakt laks og ertepure.
- Couscous, av typen medium eller grov, blandes med kokende vann og får stå i 6 minutter. "Fløff" og server.
-Sandefjordsmør, saus, laget som på pakken. Kan alternativt ha oppi litt fløte på slutten hvis man ønsker en rundere smak.
- Ovnsbakt laks: tint laks krydres med sitronsaft, sitronpepper og litt smør (flytende margarin kan også brukes)
-Ertepure lages av kokte erter som has i en miksmaster eller lignende med litt fløte. Blandes til ønsket konsistens, så ha i litt salt og pepper før servering.

Ett av de viktigste tipsene vi fikk på kurset var å smake. Smak, smak, smak!

Jeg la opp maten i forskjellige soner, med couscousen pent stablet i et lite tårn, ertepureen på tre forskjellige steder og sausen på toppen av couscousen og laksen. Jeg brukte en form med 5-7 cm diameter for å forme couscousen, den er ganske lett å forme heldigvis.

Til forrett serverte jeg i kveld crostinis, som dere kan se bilde av nedenfor, med en rømmedressing og ferske reker. Rekene er ikke så gode på denne årstiden, hvertfall ikke de som kunne kjøpes på Meny i dag. Men det måtte prøves :)


Bilde fra foodandwine.hu


Crostinis lages enkelt ved å skjære en baguett i ønskede skiver, de dyppes så i olivenolje og legges på et stekebrett på 200 grader i 5-6 minutter.
Jeg tok aluminiumsfolie på mitt stekebrett og valgte å snu baguettskivene etter 5-6 minutter for så å sette de i ovnen i 2-3 minutter etterpå. Dette fungerte strålende og de er ganske gode!
Crostiniene kan lagres ganske lenge etterpå, så dette er noe du kan lage god tid i forveien og spare tid når du skal servere gjester. Jeg har også laget disse med tomatskiver og en ostekrem, som smakte ganske godt!

Vel, dette var litt om min kveld. Ellers så har min kjære fått dilla på xbox-spill igjen, som gjør at min tv-tid kortes ned til null. Da får jeg jo tid til blogging ;)

Ha en flott kveld!

-- alana --

Én kommentar

Creativboligstyling.

29.sep.2010 kl.21:14

Skal si du har blitt rene gourme kokken alana ;)) Du kan sikkert diske opp med de deiligste retter nå..mmm heldig er den som kan komme på middag hjem til deg :)

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits