Middag lørdag og søndag

Det er nå søndag kveld og jeg er ganske mett etter å ha spist en fabelaktig god middag:


Fersk ørretfilet, villris, asparges og hollandais-saus - NAM

Jeg tenkte jeg skulle dele gårsdagens middag med dere. Den er laget helt fra scratch, med noen ytterst få unntak. Men det er vanskelig å få til alt, spesielt i et lite kjøkken ;)

Middagen var: Hjemmelaget kjøttkaker med hjemmelaget tomatsaus og hjemmelaget potetmos.

Potetmosen lages enkelt ved å koke poteter (skjær potetene i mindre biter så tar det kortere koketid), mose dem med smør og melk. Så sper man på med melk eller annen ønsket smakstilsetning (rømme, creme fraiche, fløte etc) til den har ønsket konsistens. Så smaker man til med salt til den har ønsket smak. Nam nam!! Og ha gjerne oppi andre ting, gjør den til din egen. :)

Sausen laget jeg etter denne oppskriften hentet fra klikk.no:
0,5 stk løk
1 stk hvitløkfedd
1 stk tomatbokser eller tre ferske tomater
2 ss kyllingbuljong
2 stk soltørkede tomater
1 ts sukker
1 ts hvitvinseddik eller eple-eddik
1 stk laurbærblad
1 ts oregano (eller timian, merian, basilikum, estragon eller salvie)
0,5 ts anisfrø
olje til steking
salt og pepper

link til klikk.no: http://www.klikk.no/mat/spise/article510301.ece

Et par modifikasjoner er på sin plass. Jeg hadde i 2 stk hvitløksfedd, 4 ferske tomater, 1 løk og 3-4 ss med kyllingbuljong. Dette med kyllingbuljongen bør forklares; det er ikke akkurat lett å lage kun 2 ss, man får gjerne mye mer pga mengde væske som terninger kreves. Ja, man bør vel ha ordentlig buljong, men jeg synes terning funker like bra. Jeg tok 1 stk terning som jeg knudret opp i en liten bolle og helte på så mye kokende vann jeg syntes var nødvendig og helte alt oppi sausen. Jeg syntes mer væske er bedre enn for lite og den ble utrolig god på smak!!
Det kan være greit å bruke en potetmoser eller lignende for å få en mer flytende saus uten for mye klumper, alternativ kan du bruke en stavmikser mot slutten av koketiden for å få en smooth saus. Men det er helt opp til deg, det er absolutt ikke nødvendig. Akkurat i denne retten gjør "klumper" seg bra ;)

Kjøttkakenes oppskrift kom fra dagbladet.no:

0,5 kg kjøttdeig
3 sk brød, skorpen fjernet
2 stk egg
2 fedd hvitløk
3 ss revet parmesan
2 ss persille
3 ss pinjekjerner
3 ss rosiner
salt og pepper
olje/smør til steking

link til dagbladet: http://www.dagbladet.no/2010/10/29/tema/klikk/mat/matoppskrift/dagens_mattips/14055767/

Mine notater her består i å droppe rosiner (min samboer er ikke glad i dem) og ikke så veldig mye annet. De blir veldig, veldig gode av å følge denne oppskriften.

Resultatet har jeg tatt bilde av:Terningkast 10 fra min samboer, som mente at dette var godt nok til å bli servert på en restaurant ♥

Og i tillegg har vi ryddet hjemme, så spisestuebordet så slikt ut før middag:Vinen vi drakk var også utrolig god, så alt i alt var denne middagen en av bedre jeg har servert/spist på en stund! Må prøves ut igjen, kanskje den også blir servert ved neste middagsselskap ;)

Har dere hatt en bra helg?

Ha en flott søndagskveld og en flott ny uke i morgen!! :)

-- alana --

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits