Makan til frekkhet!

Denne artikkelen som Aftenposten la ut i går, søndag, er mildt sagt frekk. Den forteller om norske bedrifter, uten å nevne navn selvfølgelig, som krever kvinnelige ansatte å gå med røde bånd for de dagene de har mensen for å rettferdiggjøre hyppige besøk på toalettet. Den forteller også om koder som må benyttes for å gå på toalettet.

Tenk litt over hva dette ville betydd for deg på din arbeidsplass. Eller hva om det var slik hjemme hos deg? Hvordan ville du håndtert det?

Hadde noe slikt skjedd meg på min arbeidsplass hadde jeg ganske enkelt gått på dagen. Så saksøkt firmaet for krenkelse av meg som kvinne og bedt om erstatning for tapte arbeidsinntekter grunnet urettferdig behandling på arbeidsplassen. Det har noe med verdighet og selvfølelse å gjøre. Vi skal ikke trenge å rettferdiggjøre våre grunner for å gå på toalettet. Hva hvis man har en uggen mage på grunn av noe man har spist eller drukket? Hva hvis man er i tidlig svangerskap og flyr på toalettet i ett kjør på grunn av kvalme?

Med mindre jeg var i en livssituasjon hvor jeg var desperat og helt avhengig av den arbeidsplassen som de her har fortalt om i artikkelen ville ikke engang 1 million kroner i året lokket meg til en slik arbeidsdag. Da kan de heller beholde pengene.


(fra artikkelen i aftenposten)

Hva er dine mening? Ville du godtatt noe slikt?

-- alana --

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits