Det alle snakker om..

Maria Amelie.

Jeg vil gjerne få si et par ord om denne saken. Det er veldig vanskelig å ta standpunkt i denne saken. På den ene siden har man loven, som tydelig angir hvordan man skal håndtere hennes situasjon. Samtidig er hun et menneske man får mye sympati for.

Og det er her jeg kommer til å gjøre meg uvenner med enkelte..

For jeg mener helt seriøst at hun kan klare seg helt fint andre steder enn Norge. Hun er en meget ressurssterk person. Det er mange hundre tusener i Norge som ikke har en mastergrad, som ikke har klart å gjennomføre en tredjedel av det hun har gjort. Hun har en ståpåvilje som jeg misunner henne og av den grunn vet jeg at hun kan klare å komme seg gjennom mye mer enn vi tror.

Ja, jeg vet at hun frykter det som møter henne i hjemlandet. Jeg har vært i Moskva og sett den fattigdommen som er der. Det er ikke sikkert at hun blir anerkjent i Russland heller, og med det mener jeg at hun kan møte en papirløs tilværelse der også. Det er ikke garantert at hun får pass og identitetspapirer i Russland og da er hun egentlig like langt som i dag.

Jeg står fast ved begrepet "likhet for loven". Vi skal alle bli likt behandlet, lovboka er tilgjengelig for alle på internett og i bibliotek. Det skal ikke være forskjell på en 25 år gammel kvinne fra Russland og en 30 år gammel mann fra Somalia. Vi kan føle annerledes ovenfor disse to, men loven skal ikke ta hensyn til følelser. Man har laget disse bestemmelser av en grunn. Å gi Maria Amelie oppholdstillatelse nå vil være som å ikke bøtlegge Aksel Hennie når han kjørte for fort. Status skal ha ingen verdi i en rettsal.

Men for all del. Hvis det finnes et smutthull i loven, og det gjør det jo, så bør de absolutt benytte seg av det. Jeg beundrer henne for å ikke ville gifte seg for å bli, men jeg ville nok ikke hatt samme integritet hvis jeg var i hennes sko. Jeg krysser fingrene for at myndighetene vil la hennes søknad om arbeidstillatelse telle selv om hun søker fra Norge og ikke fra Russland. Det er synd at vi skal sende vekk en med hennes kompetanse når vi samtidig skriker ut at vi trenger utenlandsk arbeidskraft til stillinger vi nordmenn ikke utdanner oss til. Slik sett er hele denne saken et stort paradoks.


bilde fra nrk.no

Hva er din mening om denne saken?

-- alana --

2 kommentarer

Med andre ord

19.jan.2011 kl.21:17

Så bra at du nyanserer dette litt. Jeg er 100 % enig med deg i det du skriver.

alana

19.jan.2011 kl.21:32

Med andre ord: Bra å høre at jeg ikke er alene om det :)

Skriv en ny kommentar

alana

alana

26, Oslo

Du har nå kommet inn på siden til en jente som elsker musikk, mac'en sin og kjæresten. Har gående en vektkamp mot kiloene som ikke vil bort og helsen som ikke blir noe bedre uten trening ;) Spørsmål? Send epost til alana.blogg@gmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits