Musikkens betydning

I niende klasse skrev jeg en oppgave på engelsk om musikkens betydning i mitt liv som 15-åring. Nylig fant jeg fram igjen denne oppgaven som ga meg en sterk karakter. Jeg glemmer aldri hvor stolt jeg var for å få den karakteren, jeg skrev tross alt om noe som var meget viktig for meg.

12 år senere er fremdeles musikken noe av det viktigste i mitt liv. Få ting betyr så mye for meg som det å høre sang og instrumenter jobbe sammen for å skape harmoni. For meg er tekst viktig. På videregående var det mye P!nk og Red Hot Chili Peppers. I disse dager er det fremdeles P!nk, men også en del Rihanna, Katy Perry og Glee. Og fordi jeg liker musikken deres, også en Linkin Park. Liker jeg to-tre sanger av et album veldig godt, hører jeg gjerne på hele et par ganger for å se om noe annet fenger, men ellers foretrekker jeg enkeltsanger. Det kan være en artist gir meg en helt spesiell følelse av en sang, men så er resten av albumet helt galt for meg. Sånn er det vel.

Musikk har vært et spesielt utløp for meg i mange år. De klarer å uttrykke følelser jeg har inne i meg, uten at jeg klarer å vise alt utad. Tekstene kan røre ved noe så dypt inne i meg. For eksempel fikk jeg en intens lykkefølelse av å høre på Katy Perrys "California Gurls" i fjor sommer. Nå er det Glee's "Loser like me" and "Get it right" som blir shuffled på iPhonen. Hvem vet hva som vil bli spilt i løpet av sommeren, men jeg vet at jeg gleder meg uansett!

En verden uten musikk ville vært vanskelig å leve i. Ingen toner, ingen sang, ingen dans.

Jeg elsker å synge og danse. Men på grunn av noen kommentarer i min barndom tør jeg ikke synge for noen med mindre jeg vet at det vil være perfekt. Resultatet er at jeg ikke har sunget for noen siden jeg var 19. Så til tross for at så mange sanger oppfordrer andre til å realisere sine drømmer og ikke bry seg om hva andre sier (sanger jeg forøvrig elsker å synge til), klarer jeg ikke å gi slipp på det noen en gang sa.

Kanskje er det på tide å gjøre noe med det. Hvis du vet om en sangpedagog i Oslo som også er delvis psykiater tar jeg gjerne imot tips ;)

Dette innlegget ble ikke akkurat som jeg hadde forestilt meg, men jeg må tørre å vise litt av den delen jeg skjuler til daglig. Takk for at du leser dette.

-- alana --

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits